15 anys apassionats

Enguany, La Passió de Molins de Rei cel·lebra el seu 15è aniversari, coincidint amb la primera temporada en què les quatre actuacions es redueixen a dues. Les representacions cauran en diumenge 1 i 15 d’abril, abans i després de Setmana Santa.

El text de La Sacra Passió del Natzarè va estrenar-se a Molins de Rei el 1953 amb tot un seguit d’actors i actrius de la vila. L’obra es va representar aquell any en diverses ocasions i en diferents escenaris de Molins de Rei. Poc després, però es va veure interrompuda la trajectòria de la nostra Passió, esperant fins al 1997, any en el qual es van reprendre les funcions a càrrec d’Impuls A.C..

Des d’aleshores fins ara La Passióha anat vivint els canvis de diferents direccions artístiques fins a l’actual, en què l’actor Quimet Pla segueix conduint la direcció del muntatge.

La nostra Passió sempre ha estat una Passió diferent. Vestuari i escenografia arriscats i més aviat trencadors acompanyats d’un gran text en vers de Mateu Janés i Duran. I és precisament aquest text l’obra d’art de La Passió molinenca. A més, no sols se cenyeix en la història habitual, sinó que tracta, per exemple, la història d’amor entre dos adolescents, aportant una nova visió en el seguiment de Jesús. La peculiaritat principal del text és el vers. Des de la primera línia a la darrera, Mateu Janés va escriure una gran obra poètica donant una musicalitat a La Passió com no era donada en cap altre lloc. El fet que l’obra estigui escrita en vers, porta a diferents opinions entre el públic, ja que tant es pot trobar carregada, com una obra mestra. En tot cas, aquesta música en la paraula porta als actors i actrius una tasca més complicada si es vol arribar a la naturalitat.

Així doncs, torna La Passió, un any més, a Molins de Rei i amb menys oportunitats de veure-la sobre l’escenari, tot i que ens arriba amb tot un seguit de noves i joves incorporacions que aportaran el seu gra de sorra a La Sacra Passió del Natzarè.

Estel Tort Gelada

Cartell de la 15a edició de La Passió de Molins de Rei

3 responses to “15 anys apassionats

  1. Molt bona notícia que segueixi endavant aquest projecte tan engrescador, i que una figura com la del Quimet Pla estigui al capdavant. Tot i que el més important és no oblidar l’equip que l’any 1998 va decidir engegar tot aquest projecte amb il.lusió i imaginació creativa: Joan Janés, Artur Mas, Núria Rubió i Carme Poch… entre d’altres, van ser els incitadors i promotors principals d’aquesta passió diferent, d’aquest vestuari, d’aquesta música, d’aquesta marcada diferenciació. Crec, com a molinenca, que el treball d’aquell any va ser el realment important i decisiu per a la recuperació d’una esplèndida obra adaptada al que es volia en aquell moment… sense menysprear ni molt menys la continuïtat d’avui dia. Visca la Passió de Molins de Rei.

    • Totalment d’acord amb tu Judith. Simplement no hem volgut dir més noms que el del director actual per tal de no deixar-nos a ningú, ja que ens hagués sabut molt de greu sent un projecte tan important pels implicats. Gràcies per llegir-nos i VISCA LA PASSIÓ.

  2. Tan de bò que tornés la qualitat interpretativa i de posada en escena d’aquells primers anys, on el 1998 va ser l’arrencada amb força d’aquesta Passió renovada i modernitzada. Està molt bé la continuïtat, però caldria recuperar la qualitat d’aquells primers moments… és el que es comenta en general, i si es va deixant que això passi, l’esforç tan gran del 1998 quedarà en el record dels molts que ara ja no anem a veure-la.

Deixa un comentari